Hulpgoederentransport op weg naar Oekraine 2017

Dinsdag 17 januari 2017 stuurde het Werkende Missieteam Volendam in samenwerking met Stichting Pintilie in Schiedam weer een trailer volgeladen met zo’n 18 ton aan hulpgoederen naar het werkgebied van bisschop Oleksandr Rudynets in Lutsk in de Oekraïne.

Vanuit het distributiecentrum in Lutsk worden de hulpgoederen vervolgens gedistribueerd naar de meest hulpbehoevenden, soms over afstanden van wel meer dan duizend kilometer.

In Volendam werkte dinsdag, ondanks de snijdende kou, weer een grote groep vrijwilligers met volle inzet mee aan het laden van de trailer. Alle door het publiek aangeleverde goederen, o.a. ziekenhuisbedden, huishoudelijke artikelen, meubilair, fietsen, speelgoed en kleding, krijgen zo een nieuwe bestemming ten behoeve van de allerarmsten in die regio.

Intussen is het Werkend Missieteam alweer druk bezig met de voorbereidingen van het volgende van in totaal ongeveer 20 transporten per jaar. Momenteel staat voor 7 februari a.s. alweer een nieuw transport per trailer naar Oost-Europa gepland.

Het Werkende Missieteam Volendam kan alle mogelijke hulpgoederen gebruiken. Volgens voorzitter Aaf Beers is momenteel vooral de behoefte aan kleding, trouw- en communiejurken groot. Alle goederen kunnen altijd aangeleverd worden bij Ons Missiehuis, Slobbeland 4 in Volendam. Wilt u dat het team uw goederen ophaalt? Bel dan 0299 36 40 56 of 0299 36 19 22 voor het maken van een afspraak..

Wilt u een geldelijke bijdrage leveren aan bijvoorbeeld de hoge transportkosten van het Werkend Missieteam Volendam? Dan kunt u dat doen door een bedrag over te maken naar bankrekening NL93 ABNA 0238 3229 39 t.n.v. Werkende Missieteam Volendam.

Het Werkende Missieteam Volendam zal u er zeer dankbaar voor zijn.